Reizen & Covid-19 (deel 1)

De titel klinkt heel raar. Hoewel het reizen tijdens deze Covid-19 periode wel mogelijk is voelt het (voor mij) toch wel een beetje vreemd. Veel landen staan op een oranje code en je moet constant de nieuwsberichten in de gaten houden. Ook moet je van te voren goed de regels van het desbetreffende land lezen zodat je goed voorbereid op pad gaat. Vooral wat betreft de mondkapjes! 😉

Juist vanwege de Covid-19 heb ik daarom ook besloten om het wat dichter bij huis te houden. De eerste bestemming is Calmbach, in het Zwarte Woud in Duitsland. Verblijfplaats is het Familien-resort Kleinenzhof waar je op de camping kunt staan, een kamer in het hotel neemt of een appartement kunt boeken. Prachtig gelegen, net buiten het dorp, maar volledig omringt door bomen en aan de rivier ‘de kleine Enz’. Direct vanaf het resort zijn verschillende wandel routes en kun je fietsen huren om overal heen te gaan.

DSC_8555DSC_8458DSC_8465DSC_8527DSC_8543DSC_8533

Ook zijn er genoeg andere leuke dorpjes om te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld naar Calw gaan waar ze hele mooie karakteristieke huizen hebben, leuke winkeltjes en op zaterdag een marktje waar je veel locale producten kunt kopen. Of je pakt de trein naar Pforzheim, een wat grotere stad, om serieus te gaan shoppen! Iets dichterbij het Resort (en op wandel / fiets afstand) ligt Bad Wildbad waar je gezellige terrasjes hebt, een mooi park en je kunt daar de berg op voor nog meer wandel plezier.

davfshbtydav

 

 

In de 2 weken dat ik daar ben geweest hebben we, op 2 dagen na, heel goed en zonnig weer gehad. In de avond en nacht koelde het daar wel ontzettend af. Zo’n groot verschil als je vanuit het dorp komt en het bos in fietst. En af en toe, als je op tijd op staat ’s ochtends, wordt je verrast door optrekkende wolken tussen de bomen. Echt een magisch aanzien! Zo mooi, dat je begint rond te lopen en alles om je heen vergeet…

DSC_8516DSC_8511DSC_8515DSC_8500DSC_8517

Wat mijn volgende bestemming is geworden lees je in een volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s