Lock me up – Free a girl

Afgelopen donderdag ben ik in Enschede geweest om een dagje te fotograferen bij Lock me up – Free a girl.

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 8 jaar hebben ze bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.700 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werken ze samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar de toegevoegde waarde het grootst is. Zij steunen 14 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Wereldwijd worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden duizenden meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Hun leven is een hel. In 2017 zal er weer aandacht gevraagd worden voor dit probleem en wordt Lock me Up – Free a Girl voor de zesde keer georganiseerd. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, zullen deelnemers zich op verschillende locaties door heel Nederland, 12 uur lang opsluiten in zo’n hokje. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de prostitutie kan bevrijden.

Je kunt vandaag nog doneren voor dit goede doel. Je kunt naar de site gaan om daar je donatie achter te laten of om bij de deelnemers te kijken welke veiling items ze aanbieden: https://www.freeagirl.nl/lockmeup/. Mocht je vandaag toevallig nog in Enschede zijn, loop dan even langs bij Fellini (Bolwerkstraat 2). Daar zitten weer 2 deelnemers opgesloten in een hokje om zo aandacht te vragen en donaties op te halen voor dit goede doel. De gehele fotoserie is te zien op mijn Facebook pagina: Ratna’s Photography.

DSC_9109DSC_9121DSC_9164DSC_9082DSC_9209

2 gedachten over “Lock me up – Free a girl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s